Trekkershut

We kregen de opdracht om een duurzame trekkershut te ontwerpen. Er was maar één regel waar je je aan moest houden: de totale oppervlakte mocht niet meer zijn dan 25 m². Je kon dus het maximale eruit halen, 5 meter breed en 5 meter lang, maar dat is een beetje saai en onpraktisch. Daarom hebben wij, degene waarmee ik ingedeeld ben en ik, gekozen voor een rechthoekige vorm, namelijk 7 meter bij 3,5 meter. Nu we wisten hoe groot onze hut zou worden, konden we ook de hoogte inschatten. We hebben ervoor gekozen om een beetje een puntig dak te ontwerpen. Op het hoogste punt is de hut 3,5 meter hoog. Dat is hoog, maar als u het zijaanzicht ziet, krijgt u er een beter beeld van.

Zoals u misschien ziet is dit geen tekening die met de hand is gemaakt, maar eentje die met de computer is gemaakt. Hieronder staan tekening die wel met de hand zijn gemaakt door mij.

We moesten een paar vragen beantwoorden aan het begin van deze opdracht. Hieronder staat de link naar het bestand.

Zoals u misschien in dit bestand heeft gezien, is onze trekkershut voor een deel ondergronds. Dat hebben we gedaan, omdat het dan de dieren minder afschrikt en meer opgaat in de omgeving. We hebben er ook voor gekozen om op het dak dezelfde begroeiing als in de omgeving toe te passen, zo gaat het ook meer op in de omgeving. Hieronder staan twee voorbeelden van hoe de hut in verschillende landschappen op kan gaan.

Ik laat nog een paar foto’s zien van hoe het er van buitenaf uitziet.

Ik laat ook nog een paar foto’s zien van hoe het er van binnen uitziet.

Ook hebben we een fotocollage gemaakt. Hierin heb ik alle materialen beschreven. Het bestand staat hieronder.

Door het corona-virus konden we de maquette niet afmaken op school. Misschien gaan we die nog afmaken als we weer op school zijn, maar dat weet ik nog niet zeker. Dus eigenlijk is deze opdracht nog niet helemaal af, want de maquette mist nog.