Design (CKV)

Voor CKV moesten we een opdracht over design maken. We moesten naar de website van Marcel Wanders kijken en een variant op één van zijn projecten maken. Daarna moesten we een eigen sneaker ontwerpen. Hieronder staan mijn ontwerpen.

Fietsenmal

Voor deze opdracht heb ik een variant gemaakt op het project Randstad Bikes. Om materiaalverspilling tegen te gaan krijgen de werknemers bij deze variant niet elk jaar een fiets, maar 1x een siliconen mal voor een fiets

Door water in de mal te gieten en dit te laten bevriezen in de vriezer ontstaan fietsjes in een nieuw materiaal: ijs. De werknemers kunnen dus net zo veel ijsklontjes in de vorm van een fiets maken als ze willen. De fiets van ijs is een tijdelijk product en wordt alleen gemaakt als er behoefte aan is. De gebruiker kan dus echt iets met die cadeau doen in plaats van alleen maar op de kast te zetten.

Dit product voorkomt materiaalverspilling en de smeltende fietsjes refereren ook nog eens naar de smeltende ijskappen in de hoop dat men (nog) bewuster met de aarde omgaat.

Schoen

Voor het ontwerp van mijn sneaker, heb ik een lijstje gemaakt van dingen die ik cool vond aan de andere sneakers. De onregelmatigheid en stoere zool spraken mij het meest aan, dus die heb ik ingezet en uitvergroot in mijn eigen schoen. De vorm van de zool is al onregelmatig, maar de horizontale lijnen zorgen voor nog een onregelmatigheid in een andere richting. Deze onregelmatige en stoere zool zorgt voor een super unieke schoen. Omdat de zool al vrij heftig is, heb ik voor de schoen een rustig kleurenpalet gekozen: beige en grijs. Samen met zwarte accenten heb ik deze kleuren toegepast op mijn schoen.

Hier kunt u de volledige opdracht downloaden.