Over mij

Hier vertel ik iets over mezelf.

Hoi, ik ben Maas. Ik ben veertien jaar oud en ik woon in Rotterdam. Ik zit in 3 VWO op Het Lyceum Rotterdam.

Ik vind het heel leuk om gebouwen te ontwerpen en te tekenen. Daarom wil ik later architect worden en lijkt het me cool om dan een eigen architectenbureau te hebben. Mijn ouders zijn ook architecten, mijn vader doet heel veel in de architectuur. Hij ontwerpt gebouwen, maar is ook bezig met stedenbouw en landschap. Mijn moeder bedenkt en ontwerpt tentoonstellingen. Mijn ouders werken vaak samen, bijvoorbeeld bij het Biesbosch Museum. Mijn vader had het gebouw ontworpen en mijn moeder de tentoonstelling.

Zelf ontwerp ik ook gebouwen. Hieronder staat een voorbeeld van een render die ik heb gemaakt.

Ik verdien hier ook een beetje geld mee. Ik maak filmpjes van interieurs van huizen voor anderen.

Ik heb een zus (Lente) en een broertje (Broer). Ook heb ik twee huisdieren. Een konijn, Saar. En een parkiet, Tjetje. Hieronder staan twee foto’s van ze. Ik heb ook nog heel veel vissen, maar dat zijn er te veel om ze allemaal een naam te geven.

Ik krijg ook steeds meer interesse voor auto’s. Ik vind Lamborghini’s en Audi’s vooral heel mooi. Ook vind ik sommige McLaren’s en Ferrari’s heel mooi.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om race games te spelen. Voor de games van Forza Horizon vind ik echt heel vet. Om de ervaring van deze games zo goed mogelijk te maken, heb ik een stuur en pedalen die je kan gebruiken om door de werelden te cruisen. Ook heb ik later een schakelpook gekregen, en dat maakt het cool om in oudere auto’s te rijden met koppeling aan.

Ik laat twee keer per week twee honden uit. Het zijn Spaanse zwerfhonden die door een vriend van mijn ouders zijn geadopteerd. Ik vind het heel leuk om ze uit te laten, omdat ik dan ook inspiratie op doe voor bijvoorbeeld gebouwen.
De bruine is Joë en de zwarte is Charlie.

Op mijn portfolio zet ik vooral dingen die ik doe voor school, maar ook soms dingen die ik voor mezelf heb gemaakt.