Flipboek

Met als laatste opdracht deze periode: het flipboek. In deze opdracht moeten we een digitale versie van een flipboek in powerpoint maken. Het is een grote opdracht, dus deze wordt verdeeld in kleinere opdrachtjes (vooropdrachten). De eerste vooropdracht is om het verhaal te schrijven, de tweede vooropdracht is om profielschetsen van de personages te maken. Hieronder staat een bestandje wat u kunt downloaden om de vooropdrachten te bekijken. Ik heb over deze twee opdrachten het minst lang gedaan van alle opdrachten, maar ze waren wel leuk om te doen.

Naast twee vooropdrachten voor het flipboek, moesten we ook twee hoofdopdrachten (grote opdrachten) doen. De eerste hoofdopdracht was om de personages te maken. Dat moest je doen in Photoshop. Je moest wel goed opletten dat de achtergrond transparant was, want anders had je een wit vlak om je poppetje heen. Gelukkig was dat na enige uitleg van meneer Bolsius gelukt. Hieronder staan alle personages met dezelfde namen als in de tweede vooropdracht.

De laatste hoofdopdracht die we moesten doen voor het flipboek is alles samenvoegen. Het verhaal van de vooropdracht moet je toepassen in een Powerpointdocument. Je kon dan voor elke dia een tijd instellen, zo werd het een soort ‘digitaal flipboek’. Ik heb aan deze hoofdopdracht de meeste tijd besteed, eigenlijk best logisch. Ik vond deze opdracht (de hele opdracht) heel leuk om te doen. Ik heb door deze opdracht geoefend met Word, Photoshop en Powerpoint. Doordat de opdracht zo uitgebreid is, duurde het ook lang om het te maken. Ik zou de opdracht beter vinden als ie minder lang zou duren om te maken. Hieronder staat het eindresultaat van mijn flipboek. U kunt daar de link downloaden.