Debriefing periode 1

Het thema van deze periode is architectuur voor alle richtingen. Deze periode gaan we dit thema verwerken in ons werk met Adobe Photoshop en Sketchup.

Opdracht 1

De eerste opdracht van deze periode heet Interieur Visual. In deze opdracht gaan we een ruimte maken in Photoshop. Hierbij krijgen we te maken met perspectief, schaduw en verschillende kleuren. De weging van deze opdracht is 2 keer.

De tools die we gaan gebruiken: Vanuit en met een afbeelding ga je dingen uitsnijden, verkleinen en draaien, het perspectief veranderen, compositioneren, overlappen en de kleur aanpassen. Waarschijnlijk gaan we nog meer tools gebruiken, maar ik weet nog niet welke.

Opdracht 2

In de tweede opdracht gaan we een kerk namaken in Sketchup. Hierbij moet je goed kijken naar de turorial. Bij deze opdracht moeten we een paar stappen volgen.


De eerste stap: Je maakt net zoals in de tutorial een kerk op papier.

De tweede stap: Als je de kerk af is, net zoals het voorbeeld, kan je passende texturen aanbrengen op de kerk.

De derde stap: Nu kan je de inrichting rondom de kerk gaan maken. Je kan bijvoorbeeld bankjes of planten downloaden uit het 3dWarehouse.

De vierde stap: Extra, als je helemaal klaar bent kan je de inrichting van de kerk maken.

Deze opdracht wordt beoordeelt op de techniek en de volledigheid, dus of je goed hebt gekeken naar de tutorial en op de eigen toevoegingen, de creativiteit dus.

Opdracht 3

De laatste opdracht van de eerste periode is de hoofdopdracht. Hierin gebruik je de kennis die je hebt opgedaan in de vorige opdrachten, we gaan hier namelijk weer in Sketchup werken en een gebouw ontwerpen. De weging is wel zwaarder dan eerst, namelijk 5 keer.


Vooronderzoek
Voordat je begint met de eindopdracht, moet je eerst een vooronderzoek doen, de weging hiervan is 2 keer.
Eerst maak je een analyse van een gebouw (je doet eigenlijk onderzoek naar een gebouw), vervolgens doe je inspiratie op in de beeldbank (internet), en als laatste voor de eindopdracht maak je drie analoge schetsen voor het gebouw.

Eindopdracht
De eindopdracht is voor elke richting anders, voor kunst bijvoorbeeld moet je een huis ontwerpen dat geïnspireerd is op een kunstenaar, bij ondernemen ga je een bedrijfspand ontwerpen.
Ik zit bij de wetenschaps-richting, dus voor mij is alleen die opdracht belangrijk. Bij wetenschap ga je een appartementencomplex ontwerpen, waarbij de nadruk op de gevel ligt. Je kan een laag complex ontwerpen, maar het mag ook bijvoorbeeld een toren zijn, zolang het maar een bijzondere gevel heeft.

Overig

Debriefing en reflectie
Er is elke periode een debriefing en een reflectie. Je krijgt daar feedback op. Je moet je daarin elke periode verbeteren en ontwikkelen. In de derde periode krijg je voor alle debriefings, reflecties en de ontwikkeling die je in loop der tijd maakt, een cijfer.