Gamefigure en wereld

Opdracht 1

In deze vooropdracht ga ik vragen beantwoorden die te maken hebben met games. Later gaan we een eigen gamefigure maken!

Wat is een (video)game?
Een videogame is een spel dat je speelt op een console (Xbox, Playstation etc.), een computer of bijvoorbeeld op een telefoon. Je kan een videogame dus alleen digitaal spelen.
Als je zo’n game speelt, heb je vaak het gevoel dat je helemaal in het spel zit. Dit komt doordat de 3D werelden vaak heel gedetailleerd zijn en ook omdat je vaak met andere mensen speelt.

Er zijn ook gewone games. Dit zijn bijvoorbeeld bordspellen die je wel in het echt kan spelen.

Welke soorten (video)games zijn er?
Er zijn echt heel veel soorten games. Ik zou nu echt alle soorten games kunnen opnoemen, maar ik geef een beknopte variant van die lijst. In grote lijnen zijn dit de soorten games.Racegames
In racegames moet je vaak de snelste zijn om te winnen of om verder te komen in het spel. Dit gebeurt vaak met auto’s en motoren.

Racegames
In racegames moet je vaak de snelste zijn om te winnen of om verder te komen in het spel. Dit gebeurt vaak met auto’s en motoren.

2D games
2D games zijn games zonder ruimte. Veel mensen vinden dit nu een beetje ouderwets, maar het kan leuk zijn voor de afwisseling.

3D games
3D games hebben in tegenstelling tot de 2D games wel diepte en daardoor voelt het soms alsof je echt in de gamewereld staat. Hierdoor zijn de 3D games populairder dan 2D games.

Schietgames
Bij schietgames moet je zo veel mogelijk tegenstanders doodschieten. Hierdoor win je het spel.

Sportgames
Bij sportgames sport je eigenlijk digitaal. Je kunt veel sporten kiezen zoals voetbal, golf of tennis.

Welke (video)games speel ik zelf?
Ik vind het leuk om racegames te spelen. Hierbij hoef je niet altijd te racen, maar kan je ook gewoon een beetje rond rijden door de map. Mijn favoriete racegame is Forza Horizon 4. Ook vind ik Forzo Horizon 3 heel leuk.
Als ik deze spellen speel, gebruik ik een soort van racesimulator. Hierop zitten pedalen, een stuur en een schakelpook.

Ook vind ik het leuk om GTA 5 te spelen met mijn broertje. Hierin kun je van alles doen, zoals races, schieten, vliegen en varen. Door de grote map is het extra leuk om te spelen.

Ten slotte speel ik soms Battelfield 5. Dit is een game die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. In deze game heb je veel verschillende plekken om te spelen. Zo kun je onder andere kiezen uit Japan, Egypte en Noorwegen. Ook zitten er maps bij van Rotterdam en Nijmegen. Ik vind het vooral leuk om in de Rotterdamse map te spelen.

Opdracht 2

Dit is de tweede vooropdracht. Hierin ga ik de game en de gamefigure beschrijven.

Mijn game
Mijn game is afgeleid van de serie La casa de papel.
In deze game kun je met andere mensen banken beroven. Door deze missies te voltooien krijg je Credits, soms in de vorm van geld, soms in de vorm van goud. Hiermee kun je de apparatuur mee verbeteren. Een upgrade zou bijvoorbeeld apparatuur kunnen zijn om de politie mee af te luisteren. Ook kan je met de Credits investeren in wapens of voertuigen.
De missies zijn afgeleid van de serie, maar je kunt ook eigen beslissingen nemen. Zo kun je bijvoorbeeld beslissen of je gijzelaars wel of niet uitlevert aan de politie. Of dat je wel of niet op de politie schiet.
En die keuzes hebben invloed op de rest van de overval.
In de game kan je zijn wie je wilt, je kan namelijk altijd en overal switchen van personage. Als je met de politie moet bellen wordt je de Professor, als je in de bank wilt zijn kan je bijvoorbeeld switchen met Rio of Denver. Zo heb je alle keuzes in eigen hand.

Gamefigure
Mijn gamefigure heeft een rode overal aan en een Dali masker op. Dit is de outfit die de overvallers in de serie ook aanhebben. Ook heeft de figure een gun bij zich.
Mijn gamefigure is één van de overvallers en heet Singapore. Ik heb hem zo genoemd, omdat de overvallers vernoemd worden naar grote steden.
Omdat de vierde overval is mislukt, is Singapore kwaad. Hij is kwaad op iedereen, maar vooral op de Professor. De Professor heeft het plan namelijk bedacht. Singapore heeft de kracht om zich super groot te maken. Zo groot dat hij gebouwen kan omduwen en kapot kan trappen. Zo neemt hij zijn wraak.
Wat Singapore doet is het omgekeerde van wat de overvallers eigenlijk willen. Ze willen namelijk geen onnodige doden veroorzaken. Door de acties van Singapore staan de burgers niet meer aan hun kant. Dit is niet goed voor de volgende overvallen.

GAMEWERELD
De wereld waarin de game zich afspeelt is eigenlijk de hele wereld. Deze enorme map wordt gecreëerd door de maps van verschillende games samen te voegen tot één grote. Ondanks de grote wereld, spelen de meeste missies zich af in Spanje. Hier is het grootste deel van de overvallen. Ook zijn er veel grote steden, zoals Dubai, waar veel missies te spelen zijn.
Er zijn ook veel voertuigen. Hiermee kun je snel van de ene plaats naar de andere gaan.

Hieronder staat een mindmap die alle informatie nog eens kort samenvat.

Opdracht 3

Voor de derde vooropdracht moeten we onze gamefigure schetsen. Hierin moest een duidelijke stijl terug te zien zijn. De stijl die ik heb gekozen is cartoon. Dit vindt ik een leuke, abstracte stijl die ik goed bij de game vindt passen. Hierdoor valt de game op tegenover andere games in deze genre.

Hieronder staan mijn schetsen.

Ik heb uiteindelijk gekozen voor de onderste, omdat dit een unieker karakter is dan de bovenste. Ook vind ik het er leuker uit zien als het personage dik is, in plaats van dun.

Om een beter idee te krijgen over mijn gamefigure, moest ik dit PDFje invullen. Hierin zie je wat de eigenschappen zijn van de gamefigure. Ook zie je de naam van de game en de gamefigure.

Naast de schetsen voor de gamefigure, moesten we ook schetsen maken voor de gamewereld. Mijn schetsen staan hieronder.

De Chinese muur
The Royal Mint (uit La casa de papel)
De Hefbrug (bij het Noordereiland)
New York met de Empire State Building

Ik heb ook twee extra schetsen gemaakt voor de gamefigure die ik eventueel ook zou kunnen maken als ik genoeg tijd heb. Deze twee schetsen zijn dus niet mijn eindontwerp, maar alleen extra schetsen die bij de bovenstaande omgevingen passen.

Ik heb bij deze schetsen niet de armen en het gezicht getekend, omdat deze hetzelfde zijn als in het eindontwerp. Hierdoor kan ik ze kopiëren en hoef ik ze niet meerdere keren te maken.

Hier staat de gamefigure op de Empire State Building. Vandaar ook de eerdere schets van New York.

Hier hangt de gamefigure aan de Hefbrug bij het Noordereiland. Ook vandaar de schets van de Hefbrug

Nu moest ik mijn gamefigure in illustrator maken. Hieronder staat mijn poppetje en zijn wapen.

Daarna maakte ik de omgeving. Hieronder staat de bank uit La Casa de Papel die ik gemaakt heb.

Hieronder staat ook de hefbrug die ik gemaakt heb.