Quarantaine opdracht

We hadden 3 weken vakantie. Nou vakantie kan je ook niet zeggen, want je kregen veel werk gestuurd. Waaronder deze opdracht voor grafimedia. Hierin ga ik twee weken elke dag een foto maken en plaatsten op deze website. Bovenaan is de foto die ik het eerste heb gemaakt (dus de oudste) en als je naar beneden scrolt kom je bij de nieuwere foto’s.

Het onderwerp dat ik heb gekozen is mijn uitzicht. Ik heb voor mijn uitzicht gekozen, omdat ik denk naarmate meer dingen dicht gaan, er ook minder boten gaan varen. Ik maak aan het einde van deze opdracht, dus over 2 weken, een reflectie over hoe het ging, wat me opvalt, of ik het had verwacht en wat ik de volgende keer anders zou doen. De camera die ik gebruik voor deze opdracht, is de camera van mijn telefoon, een Samsung Galaxy Note 8. Het zou ook kunnen dat ik een keer de telefoon van mijn ouders gebruikt, maar dat laat ik dan in de reflectie weten.

18 maart, 16.10
19 maart, 15.22
20 maart, 14.02
21 maart, 10.57
22 maart, 15.32
23 maart, 9.07
24 maart, 13.54
25 maart, 14.28
26 maart, 10.07
27 maart, 16.58
28 maart, 16.12
29 maart, 13.26
30 maart, 09.47
31 maart, 18.08

De reflectie

Ik heb voor deze opdracht twee weken lang elke dag een foto gemaakt. Ik vond het een leuke opdracht om te doen, omdat ik nu meer bezig was met m’n uitzicht. Er vielen dingen op die ik normaal niet gezien zou hebben, bijvoorbeeld dat de Maas niet altijd dezelfde kleur heeft. Dat is ook goed te zien op de foto’s.

Ik zie aan mijn fotoserie dat er niet echt een verschil komt in de scheepvaart door het coronavirus. Toch merk ik wel, nu ik terug kijk naar de foto’s, dat de eerste paar dagen ietsjepietsje rustiger waren dan daarna. Er voeren niet echt grote boten voorbij. Soms was er bijna geen boot te zien. Later in de week begon het weer op gang te komen. Ik weet niet zeker of dat door het coronavirus kwam, of dat het toevallig gewoon een rustige dag was. Er zijn ook twee foto’s waarop dezelfde boot te zien is. Ik vond het een leuke kans om de ene dag de boot te fotograferen dat hij de stad in voer, en de andere dag dat hij de stad weer uit voer.

Toen ik dit project begon had ik eigenlijk verwacht dat de scheepvaart minder zou worden, naar mate er meer besmettingen waren van het coronavirus. Ik had dus niet verwacht dat er nog grote schepen voorbij zouden komen.

Ik zou de volgende keer onder andere de tijd aanpassen. Daarmee bedoel ik dat ik elke dag precies op hetzelfde tijdstip de foto maak. Dan is het resultaat van de vergelijking tussen de foto’s betrouwbaarder. Ook zou ik de volgende keer iets met de verlichting doen. Wat ik zou doen weet ik niet precies.

Dit was de quarantaine opdracht van Grafimedia, doei!