Kerk in Sketchup

Als tweede opdracht voor Grafimedia moesten we een kerk in Sketchup tekenen. Hierbij moest je een tutorial volgen waar de stappen om de kerk te maken in stonden. Als de kerk volgens de tutorial af was mocht je de omgeving gaan maken.
Ik heb al eerder met Sketchup gewerkt, daarom heb ik gevraagd of ik de kerk een beetje mocht veranderen en inrichten. Omdat ik ook de kerk van de tutorial moest maken heb ik twee versies gemaakt, de ene is de kerk van de tutorial en de andere is een zelf gemaakte kerk (zonder tutorial) en ook zelf ingericht.
Bij eerste kerk heb ik geen dingen uit het 3d-warehouse gedownload (ook niet het landschap en de bomen), bij de tweede kerk heb ik wel een aantal meubels gedownload, omdat ik geen tijd meer had om ze zelf te tekenen.

Hieronder staan de foto’s van de kerken. Er staat ook bij wat voor soort foto het is.
Het zijn best veel foto’s, maar ik denk dat het zo wel het duidelijkst is.

Eerste kerk in het landschap
Ik vond het leuk om het landschap te maken, omdat ik het nog nooit zo had gedaan.

  • Kerk

Eerste kerk zonder landschap
Ik heb gekozen voor de basiskleur rood, omdat ik dat een chique en opvallende kleur vind. Ook vind ik het minder oubollig dan het bruin dat meestal in een kerk wordt gebruikt. Ik vind de bankjes in de kerk erg goed gelukt, omdat het de binnenkant een moderne look geeft.

Tweede kerk in landschap
Ik heb de huisjes wit gemaakt, omdat het dan een groter contrast geeft met de kerk zelf.

Tweede kerk zonder landschap
Ik heb de kerk een groen dak gegeven, omdat ik het goed bij de stenen en het hout van de deur vind passen.

Op de begane grond vinden de woonkamer, de keuken, een slaapkamer en een werkkamer plaats.
Op de eerste verdieping is ook een werkplek, maar er zijn ook twee slaapkamers en een badkamer.
Op de tweede verdieping is er een staand bad en een douche. Ook is er nog een bed waaruit je goed de woonkamer en de keuken kunt bekijken.

Ik vond deze opdracht heel leuk om te doen, omdat ik nog nooit een kerk in Sketchup heb gebouwd. Ook vond ik het fijn dat ik best veel vrijheid kreeg bij het maken van deze kerken.