Schaakstukken

Bij deze opdracht voor crea gingen we schaakstukken maken. Ik vond dit een heel leuke opdracht, omdat er weer veel vrijheid was en omdat we in 3D op de computer moesten tekenen. Nadat je je schaakstukken in Onshape (of Sketchup) had gemaakt, moest je ze exporteren en werden ze uitgelaserd.

Deze opdracht verdeel ik in drie delen: het idee, de schaakstukken en het schaakbord. Hieronder staan deze drie onderdelen uitgewerkt.


Het idee

Mijn schaakstukken zijn moderne, simple schaakstukken, die heel weinig ruimte innemen om ze mee te nemen en het kost daardoor ook minder materiaal. Het ene team zijn de normale stukken en het andere team het buitenste van deze stukken. Hier ziet u een paar schemaatjes die ik heb gemaakt om het idee op een visuele manier uit te leggen.


De schaakstukken

Zoals ik net al zei is er erg weinig hout nodig voor deze schaakstukken. Hieronder ziet u een de tekening die ik heb gemaakt om deze 32 stukken uit de snijden.

Dit stuk hout is ongeveer 20 bij 25 cm groot.

Ik ga per schaakstuk de tekeningen en foto’s laten zien.

Pion

Loper

Toren

Koning

Koningin

Paard

Hieronder staan nog wat foto’s van het hele spel bij elkaar.

Hieronder ziet u hoe alle soorten schaakstukken op elkaar passen en dus weinig ruimte innemen.

Nog een foto tijdens het verven:


Het schaakbord

Ik wil dit schaakspel graag aan mijn opa geven voor zijn verjaardag, en daarom leek het me leuk om ook een schaakbord te maken. Het is een heel simpel schaakbord, maar wel heel mooi vind ik.


Renders

Hier staan nog wat renders van het schaakspel.